31-годишният Явор Вражев от Поморие е задържаният учител и на този етап няма доказателства, че се е занимавал с наркоразпространение и се очертава да бъде подведен под наказателна отговорност само за държане на наркотични вещества, пише Flagman.bg

За ареста му стана ясно от съобщение на ОД на МВР в Бургас, с което се отчетоха резултатите от акцията срещу „притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения“.

Явор е задържан в дома си на ул.“Черковна“ в Поморие, където полицаи са открили 60 грама марихуана. Проверка на Флагман.бг показа, че срещу него е образувано бързо досъдебно производство. Той произхожда от семейство на педагози, баща му е дългогодишен училищен директор. Арестът му е шок за цялото семейство, защото родителите му са уважавани в Поморие и с безупречна репутация.

Синът им обаче се забърка в неприятния инцидент и сега може да остане без работа. Наш репортер установи, че той е с 3-годишен педагогически стаж, в последните две години е преподавал като начален учител в НУ „Константин Величков“ в село Габерово, където баща му доскоро бе директор.

„Неприятен случай с един млад учител. Вършеше работата си много добре. Децата са доволни, родителите - също. Всеки човек си има слабости, но като учител се справяше. Няма да предприемам никакви мерки преди да е излязло решението на съда.

Явор днес не е на работа, защото сме в почивка, но утре подновяваме занятията си и ще поговоря с него за това недоразумение“, каза пред Флагман.бг директорът на НУ „Константин Величков“ в Габерово Пламен Пеев.