Варненският апелативен съд уважи исковете на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и потвърди отнемането на собственост за малко над 805 000 лв. от Васил Дотков и Яхия Хашиев, съобщиха от КОНПИ. От Васил Дотков се отнема имущество за 359 085 лв., което представлява луксозен мезонет във Варна.
Той има присъда за разпространение на наркотици, а през май 2016 г. Варненския окръжен съд е постановил наказание доживотен затвор за двойно убийство.
 
С друго решение на Варненския апелативен съд от Яхия Хашиев и Марин Стоев се отнема собственост на обща стойност 446 245 лв. Хашиев, който е чеченец с руски паспорт, от години живеещ в България, има присъда за документна измама.
 
От него се отнемат три имота във Варна и областта, както и суми от продажбата на имущество.
 
Същевременно Великотърновският апелативен съд потвърди решението на Русенския окръжен съд, с което се отнема в полза на държавата незаконно придобито имущество от обвинен в сводничество.
 
Делото срещу Пламен Косев продължава от 2010г. От него се отнема в полза на държавата атрактивен имот с площ над 150 кв.м. в централната част на Русе, лек автомобил и суми в размер на над 47 000 лв.