Откриваме Евгения Раданова на ледената пързалка "Юнак" . Специално за БЛИЦ TV oлимпийската ни медалистка oбяви, че се включва в поредното  предизвикателство върху лед. В него спортът и екологията си подават ръка в името на здравословния начин на живот.


В ексклузивното интервю пред БЛИЦ TV Евгения Раданова сподели, че ледът и липсва и затова е приела да участва в благотворителната кампания. Споменът затова, че изпусна олимпийското злато я държи амбицирана и готова да помага на други родни таланти.

Кралицата на шортрека призна, че парите за спорт никога не стигат, но се надява новите управляващи да заделят средства за развитието на зимните спортове.

"Интересът е много голям. Не ни стигат пързалките, в които да се побираме и развиваме на леда. Моят апел към държавата е - имаме нужда от ледени пързалки" - категорична е успешната ни спортиска в зимните състезания.

Тя продължи с апела си към правителството на Кирил Петков: " Надявам се хората, които в момента ни управляват да изградят своя стратегия, и да продължат развитието на българския спорт, защото нашата държава е длъжник към спортистите" - сподели личното си мнение Евгения Раданова пред БЛИЦ TVЕвгения Раданова е лично мотивирана да предаде урок на пързалката "Юнак" в "Борисовата градина" на всички, които лично предадат над 10 килограма стъклен амбалаж. Първите 30-тина участниците в еко каузата могат да предават буркани и стъклени бутилки на специален пункт до пързалката.
 

Те ще получат допълнително и специален талон за безплатен урок по пързаляне с кънки върху лед, воден лично от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова.

"За мен е чест и удоволствие да бъда част от инициативата „RE-спортувай: Стъкло за кънки“. Напомня ми на времето, когато като деца събирахме кестени, хартия и буркани, за да получим 2 левчета и да си купим сладолед. Винаги съм вярвала, че подобни кампании трябва да се подкрепят и всеки от нас да дава личен пример" - каза медалистката ни от олимпийските игри Евгения Раданова.

Тя се надява Пекин да ни донесе късмет на зимните олимпийски игри, както Нагано през 1998 година, когато Екатерина Дафовска завоюва олимпийска титла.