Всичко стана за секунди. Касиерката, която е с 30-годишен стаж, е стресирана. За толкова години не й се е случвало подобно нещо. Така новият директор на Историческия музей в Пловдив Стоян Иванов коментира кражбата на 2 бона от културната институция, станала във вторник, цитиран от "Марица". 

По думите му апашът бил заловен бързо, тъй като го заснели охранителните камери. Веднага след като щипнал парите, той тръгнал към родния си град Русе. Стана ясно, че апашът е с вкус и отношение към културата - посягал предимно на културни институции като музеи, опери и театри. Последно ударил операта в Русе. 

"Имало е пиян мъж с него. Искали да им се направи кафе, за което щели да заплатят. Пияният разсеял колежката, а през това време другият взел парите. Хубавото е, че е заловен", каза Иванов и посочи, че крадецът ще трябва да възстанови парите, в противен случай ще влезе в затвора. Директорът на Историческия музей в Пловдив каза, че снимката на арестувания рецидивист ще бъде разпратена из културните институции в страната, за да имат едно наум и да са предупредени. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук