Ако поддържаме добро здраве, телата ни сами ще се справят с вредните вещества, които приемаме ежедневно с храната, замърсения въздух, дори чрез негативните емоции и стресът. Човешкото тяло е удивителна машина, която може да се справи сама с детоксикацията, стига да се грижим правилно за нея. За съжаление, светът, в който живеем е преизпълнен със замърсители, които увеличават стойностите на вредни вещества в организма.
Как да помогнем на тялото си да се справя по-добре с предизвикателствата на заобикалящата го среда перманентно? Ето няколко съвета, предоставени от сайта "Фармхопинг", чрез които ще можете да детоксикирате тялото си, без да се стараете твърде много:

Яжте богати на пектин ябълки. Пектинът се свързва с токсините в червата и стомаха и спомага за изхвърлянето им от организма.

Направете си прясно изцеден сок за закуска. За целта, най-добре плодовете да са сезонни.

Пийте по една голяма чаша вода с половинка прясно изцеден лимон.

Дишайте по-дълбоко — кислородът убива бактериите и вирусите и изпълва организма с енергия. 

Отделяйте поне 30 мин. на ден за физическо натоварване — потенето е много добър начин да пречистите тялото си от токсините.

Пийте чай с лимон и джинджифил вечер — той ще подобри циркулацията на кръвта и ще спомогне за отпускането на напрегнатите мускули. Зеленият чай + лимон също е опция, ако предпочитате зелената напитка повече.

Подправките и билките като куркума, кориандър и розмарин са лесна добавка към всяко едно ястие. Много от тези билки и подправки имат изумителни детоксикиращи свойства и подпомагат пречистването на вашето тяло. Куркумата, например, е позната със способността да детоксикира черния дроб. Други прочистващи подправки, които може да добавите към вашата диета са канела, риган, кимион, сминдух, копър, лют червен пипер, черен пипер, карамфил и магданоз.         Източник: fakti.bg