На извънреден брифинг в Министерски съвет здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви какви нови спешни К-19 мерки влизат в сила. До него бе и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя на свой ред разкри очакват ли се още ограничения за софиянци с оглед на нарастващия брой на новозаразени с коронавирус в София.

„Въведохме няколко пъти определени мерки. Те са насочени първо към задължителното маски на закрито и второ – да насочим усилията към онези места, където може да има струпване на хора.

Заради това въведохме ограничения за работното време на заведения и ресторанти. Преди това затворихме барове и дискотеки. Студентите са онлайн, а преди два дни предприехме следващите стъпки – да няма струпване на тийнейджъри в моловете и да дадем „зелен коридор“ на възрастните хора при пазаруването“, поясни Фандъкова.

„Прогимназиалният етап на училищата остана единственото място, където може да има повече струпване на хора на едно място“, категоричен бе кметът на София. 

„Ако нещата с новозаразените продължават във възходяща линия това е единствената допълнителна мярка, която има смисъл да се въвежда допълнително“, каза Фандъкова.

„Мерките са достатъчни. Важно е да имаме самоконтрол. От нас зависи да ограничим заразата“, призова кметът на София.

БЛИЦ припомня, че за последните 24 часа стана ясно, че К-19 вършее безпощадно в голям български град, а маршът на смъртта не спира.

Преди дни пък се появиха важни подробности за жестоката К-19 заповед, която столичния кмет Йорданка Фандъкова пусна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!