София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. Това съобщи във "Фейсбук" кметът на София Йорданка Фандъкова. 

"Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с КОВИД остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение.

Заради утрешния студентски празник Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания. В последните дни беше установено нарушение само на едно заведение – наргиле-бар, който работеше въпреки забраната", уточни тя. 

"С решение на общинския оперативен щаб създадохме организация за проверки на големите търговски обекти по 3 пъти дневно. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни.

Днес доставихме първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с КОВДИ-отделения. Закупуваме допълнителната апаратура със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината и те ще бъдат използвани за лечение на пациенти с КОВИД и в болниците и социалните домове.

Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната здравна инспекция", заяви столичният кмет.
 

️ София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Понеделник, 7 декември 2020 г.