Калин Терзийски отново дързко щурмува публичното пространство. Този път писателят си навлече гнева на мнозина в социалните мрежи, след като публикува новото си стихотворение "Балада за Гришо и Никол". Макар в художествения текст, съдържащ няколко нецензурни думи, главните герои, споменати и в заглавието, да са двама мъже, които живеят в Никопол, асоциацията с Григор Димитров и приятелката му Никол Шерцингер не убегна на феновете им, пише Стандарт.
Двойката, която привлича медийното внимание, където и да отиде по света, е в България за турнира "София оупън". Запалянковците им, чиято страст може да се сравни само с хъс на състезател на спортно игрище, не можаха да простят хумористично-лиричното своеволие на Калин Терзийски и сериозно го нападнаха в социалните мрежи.

Писателят отговори на лошата оценка на гневните фенове: "Въпрос на гледна точка. Зависи от чувството за хумор, интелекта и образованието на този, който дава оценката".

Но тъй като нападките не спряха, Кайо почувства, че трябва да обясни по-подробно, че творбата му е лакмус за нивото на иронията и самоиронията у нас. "Кретенизмът и липсата на чувство за хумор вървят ръка за ръка. А чувството за хумор е свобода, дързост и най-вече - силен ум. Но кой ли пък го интересува това? Остроумието на множество българи достига до това да обсъждат дали някой, който е ексцентричен и оригинален е пил или пък се е дрогирал", коментира още писателят.