- Мария, по мои наблюдения остана недолюбвана от жените във „Фермата”? Прав ли съм?
- В началото жените  във „Фермата” са имали по-предпазливо отношение към мен, преди да ме опознаят и да разберат що за човек съм. Аз не се отварям много бързо към хората. Първо анализирам и изучавам, след това допускам до себе си хората и те променят мнението си за мен. 


- Подведе ли по някакъв начин Михо, който открито показа чувства към теб?
- По никакъв начин не съм подвела Михо, който показа такива чувства впоследствие. Всичко започна с една телевизионна сватба, която беше в кръга на шегата. Включиха се доста фермери в тази церемония. Михо прие нещата малко по-сериозно, отколкото всъщност бяха. Започна да вижда нещата по начин, по който на него са му се искали. Неколкократно съм му обяснявала, че го поддържам, помагам му, защита съм му, но нямам никаква намерения за връзка. Не само с него, а по принцип. 


След края на „Фермата” Мария е решила да остане да живее в България 

- Какво почувства, след като той напусна шоуто и още на следващия ден изписа името ти на баира срещу фермата? 
- Това беше доста силен момент. Изпитах много объркани чувства. Не се зарадвах на 100%. Страхотен жест е, много мил, никой досега не го е правил за мен, така публично да покаже чувствата си. Мъжете до мен 

са показвали по много мили начини любовта си

но не и пред цяла България. Останах шокирана от това, защото никога не съм имала намерения за връзка, а той е приел по този начин нещата. Съвсем не умишлено поддържах тази телевизионна връзка. 

- А симпатии към „Ловеца на бежанци” Динко изпитваше ли?
- Като приятел, но не и като мъж. Всички видяха, че аз имам едно много свободно отношение към мъжете. Идвам от място, където поздравът е две целувки по бузата. Когато се запознавам с хора, на мен не ми идва да правя жеста за ръкуване, директно отивам да дам целувка. Това в Испания е абсолютно нормално, приела съм техния начин на поздрав и общуване. Плюс това съм в среда, където тялото е непрекъснато на показ – фитнес, състезания, оглеждане на тялото от сутрин до вечер и контактуване с колеги, които се състезават. Такива сигнали, за каквито съм обвинена, че давам, изобщо няма. Просто имам различен начин на общуване, по-свободен и необвързващ. Не се срамувам от тялото си, нито да го показвам. Аз работя за това тяло ежедневно, това е моят начин на живот. 

 - За секс не мислеше ли вътре?
- О, не! Изобщо! Даже с Ася Капчикова се смеехме, че не мислим на тази тема. Там нямаше едно огледало, където да си видиш тялото. Забравяш как изглеждаш и какво се случва с теб. 

Забравяш, че имаш тяло камо ли да го използваш за нещо.

То е само средство за обличане. Организираха ни парти, което трябваше да събуди тези заспали чувства във всички  нас. Нямаше нищо повече от флирт или открадната целувка, която беше в кръга на шегата. В нито един момент не съм мислила за секс във „Фермата”, а и след нея. 


Михо призна за чувствата си към фермерката 


- Защо напусна България преди 15 години? 
- Импулсивна натура съм, динамична и търсеща силна енергия. Всичко ново мен ме зарежда. Заминавайки за Испания, съм си мислела, че отивам да търся нещо ново. Всъщност тогава съм започнала да търся себе си. Разбрах, че няма как да намериш себе си в чужда държава. Трябва да тръгнеш да го търсиш вътре в себе си, без значение къде живееш. Връщам се тук, защото коренът ми е тук и най-лесно мога да бъда себе си. 

- Предварително се извинявам за деликатната тема, но от шоуто разбрахме, че когато си на 5 години губиш майка си. При какви обстоятелства си отиде от този свят?
- Случи се един инцидент, влакова катастрофа. Прибирайки се към вкъщи един обяд, закачва й се токът на линията. В този момент влаковата композиция прави маневра и супер абурдно и нелепо я убива. 

- Мечтаеш ли да свиеш семейно гнезно? 

- Да, разбира се! Много обичам децата. В тийнейджърските си години имах дечица, които гледах ежедневно. Харесвам контакта с децата, но аз доскоро бях непораснало дете. 

Раздяла я тласка към фермата 

 „Взех решение да участвам във „Фермата” и да се върна в България след прекъсването на последната ми почти тригодишна връзка. В мен започна да се заражда и едно чувство на носталгия, връщане към корените си. Освен това съм в период, в който зрея духовно и се осъзнавам, променям се. Духовна храна за мен има много повече в България. Имах нужда от силен заряд. Енергията, която притежава българският народ, не съм я срещала другаде. Контактувала съм с много различни раси и нации, Майорка е много интернационална, но не мога да се заредя на друго място. Мога да замина за всяка английско или испано- говоряща страна, тъй като говоря перфектно и двата езика. Животът обаче ме върна в България”, разказва бившата фермерка.
 
Красимир КРАСИМИРОВ