"С днешното изявление на Росен Плевнелиев маските паднаха! Той се демаскира и след като свали маската си, се оказа, че под нея се крие грозното лице на един соросоид, който е адвокат на Прокопов! Обяснимо е, че Прокопов се страхува от Гешев, защото ако той бъде избран за главен прокурор, ще се озове в затвора".
Това заяви пред БЛИЦ проф. Никола Филчев. Потърсихме мнението му във връзка с призива на Плевнелиев до президента Радев, в който настоява да не даде зелена светлина за назначаването на Иван Гешев за обвинител №1 като отложи избора.

"Опитът за намеса на Плевнелиев при избора за главен прокурор е недопустим. Срамно е, че адвокатства на Прокопов, с когото си пие ракията в гръцките имения.
 

Плевнелиев бе щатен сътрудник на комунистическия младежки съюз и изпълняваше тази си дейност срещу заплащане. Сега отново срещу заплащане пропагандира определени свои идеи", подчерта проф. Филчев пред БЛИЦ.

Бившият главен прокурор не подмина и ситуацията с включването на България като възможност за построяване на завод на немския автомобилен концерн "Фолксваген".

"Плевнелиев е главният виновник за това в страната ни да не бъде построен завод на "Фолксваген". Той подробно трябва да обясни защо се стигна до тази негативна за държавата ни развръзка, тъй като беше включен като водач на автомобилния клъстър у нас и участваше в преговорите за "Фолксваген".

Плевнелиев усети мириса на пари и се включи в темата "Фолксваген". Целта му беше премиерът Бойко Борисов да уреди построяването на завода, а той да смуче пари.

Сега Плевнелиев трябва да излезе и да обясни за провала си, а не да се крие", призова проф. Филчев пред БЛИЦ.

Ивайло КРАЧУНОВ