За най- красивият фестивал на България, „Модна фиеста Албена“, който навърши 23 години, ще бъде излъчен филм по БНТ 2, в събота от 15.30 часа.

Шоуто започва с любимеца на цяла България Алфредо Торес, който не само танцуваше със своя балет, но и пееше песните на Енрике Иглесиас, както и „О бела, чао, бела чао“, „Деспасито“, и др.

Неговото чувство за ритъм не издържа и той също се включи в нашите народни танци. Най-големите негови последователи бяха децата, които прекъснаха шоуто и направиха дълга редица за снимки с него. Не по-малко атрактивни бяха и останалите атктивни участници на фиестата.

Теди Генев, който преди няколко години се завърна окончателно в България, след продължителен гастрол на Канарските острови, разплака публиката, когато каза, че последните дни, преди да се прибере, на дървена дъска е отбелязвал колко дни му остават в чужбина.

С всичко се е справил, само не е могъл да надвие носталгията. България и децата са постоянните теми в неговите песни. С патриотичната тема за България, която е преобладаваща в неговото творчество, той отново затвърди у всички усещането, че няма по-красива страна на света от България.

След Теди Генев на сцената излиза дизайнерката Милена Вельова, която се завърна на фиестата след 23 години отново. Тя представи няколко теми от ретроспективна колекция, като овациите обра с етно вълната.

Милена показа роклята, с която Мариана Попова се е явила на Евровизия, облеклото на Нина Николина от грандиозния концерт на „Хъшове“, както и роклята, която е била представена на топ изложение в Япония, по време на дните на българската култура. Каква по-голяма приемственост от това, да се завърнеш отново на фестивала, този път с порасналата си дъщеря.

Цецо Елвиса, също дойде с дъщеря си Виктория, която често се качва на сцената, заедно с него. Той се завръща на фиестата след 13 годишно отсъствие. Преди това той се изявява основно по Северното черноморие, но по-късно го замени с изяви в чужбина и Южното черноморие. Сега дойде с нова песен „Най-сладките неща“, песен за чистата младежка любов, за безвремието и романичните неща в живота.

Автор на музиката е Ангел Дюлгеров, който работи с Любо Киров, Михаела Маринова, Лили Иванова и други наши музикални звезди. В песента се чува и гласът на Амалия, изпяла женските вокали на „Мой свят“ на Сленг.

„Главен герой“ в клипа е ретрокадилакът на Цецо, модел от 1963 година, с който той гостува и на модната фиеста в Албена през 2009 година. С този уникален ретро автомобил, както казва Цецо, той вози младоженци и абитуриенти. Тази година излезе филма за краля на рока Елвис Пресли и Цецо истински се ядосва, че музиката не спечели Голямата награда.

Най-големият имитатор, дори и в света на Елвис, след откриването на фиестата, продължава с участията си по Черноморието. Заедно с него на сцената в най-красивия български комплекс Албена,  се изяви и „Дидо шоу“. Момичетата, Мария Димитрова, известен адвокат и Натали, професионална танцьорка, също  вдигнаха градуса на настроението.

Диан Христов, познат като младия Емил Димитров от клипа на Емил Димитров, „Моя страна, моя България“, не остана равнодушен към толкова красота и лично се включи като топ кавалер на красавиците. На сцената на хотел „Фламинго“  се изявяваха и други музикални творци, малки и големи таланти.

Супер атракция беше участието на Георги Дюлгеров, който представи песните, с които неколкократно е печелил големите награди от най-добрия конкурс в момента за песен, „Бургас и морето“.

Там, той е печелил, заедно със Стефан Илчев, през 2016 година „Награда на публиката“, с песента „Това море и този бряг“, с Ралица Ангелова от Тоника, през 2014 година печели, отново, „Награда на публиката“, с песента „Всичко е наред“, а през 2021 година, с песента на Светослав Лобушки, „Животът ми е сцена“, печели трета награда. На фиестата в Албена, той представи и песента „Помниш ли море“, която изпя на концертите на Кичка Бодурова, заедно с нея.

Модната фиеста стана запазена марка на Албена и превърна комплекса в лятна столица на модата, изкуствата и красотата. До сега гости на фиестата са били два пъти губернаторът на щата Невада Боб Милър, откривателят на Шарън Стоун – Жан Люк Брюнел, известният италиански дизайнер Салваторе Куаколо, собственикът на модна къща „Хадаса” Денис Смирнов, криейтив студиото на световноизвестния дизайнер Жан Люк Амслер и др.


 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук