"Христос Воскресе! Приказен е поздравът, в който християните от вашата държава си размениха, покрай христовото възкресение. Бог ни призовава, изненадва и обича." Това заяви папа Франциск в речта си от площад Батенберг" в столицата. 

Той обиколи София със своя папамобил, като дори наруши протокола и предварително избрания маршрут. После отиде директно при хората, за да се здрависа с тях и да им даде дарове. 


"Братя, Господ не се уморява да призовава. Силата на любовта преобръща всяка прогноза. Нека погледнем към словото му, да гледаме нагоре и да вярваме, че сме създадени за небето, а не за земята. Нека не търсим живия сред мъртвите. Когато го приемаме, ние се издигаме по-високо. Когато призивът на Исус насочва живота ни, сърцето ни се обновява. Бог е Господ на изненадите", заяви пред хилядите хора, които са се събрали папата.
 

Светият отец поздрави част от официалните лица и след това отиде при няколко човека в инвалидни колички. След това раздаде малки подаръци на деца. Позира и за снимки. Много българи бутаха децата си, за да бъдат погалени по главата от Франциск.
 

Близо 10 000 души в момента са на площада.
 

Призивът към гражданите, които искат да присъстват на публичните прояви, е да се отправят местата, на които те ще се състоят колкото се може по-рано, контролните пунктове имат готовност за проверки 3 часа по-рано от планираното начало на проявите.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!