Мотивацията ми да свидетелствам срещу бизнеса на Данчо Пръча е, че не искам да лежа за обвинения, за които не съм отговорен. Това заяви в "Здравей, България" Галин Митов-Синеокия, бивш участник в престъпната група на бизнесмена, и свидетел по делото срещу него. Той заяви, че от пет години не е "активен" член на групировката на Йордан Тонов и затова не иска да плаща за грешките й от това време.
Митов информира, че вече е в програмата за защитени свидетели, но това е станало едва след вчерашното му интервю в пресата, в което разкрива какъв точно е бизнесът на Данчо Пръча и назовава имена, свързани с него. В отговор на въпрос той потвърди, че наяве ще излязат и такива на корумпирани политици и магистрати. 
Митов коментира изказване на врачанската прокуратура, че не е сериозен свидетел с думите, че по-скоро тяхното изказване е несериозно, тъй като 10 години в престъпната група е достатъчно време думите му да се вземат насериозно.
Синеокия обаче отказа да коментира повече случая и помоли да не му бъдат задавани конкретни въпроси по делото, защото то е засекретено и рискува да му бъдат повдигнати обвинения. /БЛИЦ