Мутренско е всяко неспазване на закона, такова мнение изрази пред Дарик обичаният български актьор Георги Мамалев. Той подготвя нов моноспектакъл, който се надява да започне да играе догодина наесен.
Мамалев заяви, че една държава, стига да е сериозна държава, ако реши да се справи с някакъв проблем, нищо не може да я спре. "Дали този проблем ще бъдат имигранти, дали този проблем ще бъдат мутри, дали този проблем ще бъде пенсионната реформа или пък този проблем ще бъде да имаме силна армия. Ако държавата реши да го прави, няма по-силно нещо от държавата. Тя държи всичко, цялата власт", категоричен е актьорът пред "Дарик".
 
По думите му, ако нашата държава реши да се справи с мутренската престъпност, тя ще се справи отвсякъде. "А защо не го прави?! Дали това се дължи на толерантност. Примерно аз не приемам толерантността във всичките й размери, нещо, което пречи и Европа да се развива, тази толерантност и към чужденците, които идват, и към вътрешните най-различни организации за защита на най-различни права", каза още Мамалев.
 
Според него държавата трябва да се изгражда на правила, които да спазват всички: "Това, че някой страшно обича катеричките, да е жив и здрав, те на мен не ми пречат, но ако трябва цялото общество да се грижи за катеричките, а не за развитието на държавата или за детската смъртност, или за детските заболявания. Ако това им се струва по-маловажно, отколкото живота на катеричките, аз не бих приел това, както и сексуалната свобода.
 
Това, че има хора с друга сексуална ориентация - да, познавам такива хора, работя с такива хора, в чудесни отношение съм с такива хора и не съм против това. Аз го приемам. Не харесвам прекаленото показване на това - не харесвам ужасяващите паради, които никому не са нужни. Както се шегуваме хетеросексуалните - и ние да излезем да направим парад пък ние какво имаме".
 
Има правила, които не трябва да се прекрачват, защото прекрачат ли се правилата, започва да настъпва хаос, категоричен е Георги Мамалев: "Именно за това, когато говорим за мутрите, има правила, които са пренебрегнати и от нашата държава. Това дава свобода на мутрите. Държавата има силна ръка. Има в тази ръка тояга и когато някой кривне и когато някой явно руши държавата с поведението си и пречи на гражданите с поведението си, той трябва да получи удар от тояга - от правосъдието. Когато правосъдието не работи добре, когато правосъдието гледа да забогатее, тогава беззаконието е чудесно.
 
Аз считам, че е мутренско всякакво неспазване на закона. Това определено руши държавата. Тогава идва носталгията по времето на социализма, на комунизма, на силната власт, на диктатурата. Тогава всичко беше в страх, стегнато и нямаше такава престъпност. Е, да, но нямаше и много други неща - не можеше да кажеш виц, нито пък да се засмееш на някоя глупост, която изтърсваше вождът и учителят, и така!"