Бившият президент на България Георги Първанов коментира думите на неговия наследник Росен Плевнелиев, че дава оценка нула на сегашния главнокомандващ Румен Радев.

Първанов призова също премиера Бойко Борисов и Радев да направят дебат и каза, че ако застанат един до друг, трябва да ги предложат за Нобелова награда.

"Не съм съгласен с оценката нула, която Плевнелиев дава на Радев. И аз съм критикувал Плевнелиев, но критиките трябва да са за политика и да не се преминава границата на нормалните човешки отношения. Вътрешната ни политика се изолира във времето на Европредседателството, но Радев ще възстанови тази позиция", категоричен бе Първанов в сутрешния блок на bTV.

"Иначе разделението във външната политика дава отражения навън, а разноговоренето води до определени противоречия", допълни той.

"Що се отнася до това, че Румен Радев ще прави партия, ако някой иска да прави партия, трябва да го направи след приключване на мандата, както направих аз.

Бойко Борисов и Румен Радев трябва да направят дебат по националните приоритети на държавата. Да застанат един до друг, а не един срещу друг, и ако това стане, да ги предложим за Нобелова награда. Защото аз не съм ги виждал един до друг от месеци...", поясни още Георги Първанов.