5000 лв. бяха дарени от партийната субсидия на ГЕРБ по време на Коледния благотворителен концерт и базар в Бургас. Новината бе съобщена от председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. - председател на партията Цветан Цветанов, който уважи поканата за събитието и посети морския град след участието си във форум на Предприемачи ГЕРБ в Поморие.

Той връчи символичния чек на Ева Михалев, която е сред организаторите на събитието. Още 1000 лв. бяха дарени и от националната структура на Предприемачи ГЕРБ от името на Николай Янев, председател на бургаската структура.  Залата на Държавна опера-Бургас се оказа малка за всички желаещи да присъстват на концерта.

"Поклон пред всичко това, което правите, към  майките, бащите и децата в залата. Благодаря на кмета Николов, който е двигател на всяка една инициатива, на бургаските депутати за усилията. Нека събития като днешните намират място в новините, това да бъде послание на доброто", сподели Цветанов пред присъстващите над 800 души от цялата бургаска област. Той връчи първата от трите награди "Доброто в Бургас" на кмета на село Тръстиково Иванка Драгова, община Камено. Статуетката във формата на кукер се дава на хора, посланици на доброто и на хуманността, които с работата си и с безкористното си отношение към обществото, са посланици на позитивния и светъл дух. Цветанов припомни как по време на наводнението в Бургас и Камено лично се е срещнал с пострадалите хора заедно с депутатите и кмета Николов. Тогава 187 домакинства в Бургаско получиха общо 419 електроуреда. Техниката бе закупена с тези 100 хил. лв., които ГЕРБ дари от партийната субсидия.

Преди концерта, в който взеха участие Тони Димитрова, Фортисимо, Ажда Чаушева и други, председателят на ПГ на ГЕРБ разгледа базара, разположен във фоайето на Операта. Той бе осъществен с подкрепата на Жени и Майки ГЕРБ.  Коледно декорирани щандове предлагаха ръчно изработени кулинарни изкушения, играчки и сувенири, както и книги на Бургаски автори. Събитието уважиха кметът на Бургас и зам. - председател на ГЕРБ Димитър Николов, бургаските депутати, евродепутатът Асим Адемов, кметове, общински съветници.

Всички събрани средства от базара и концерта, които до момента надхвърлят 13 000 лв.,  ще бъдат дарени на Дом за медико-социални грижи за деца " Вяра, Надежда и Любов" - гр. Бургас. С тях ще бъде закупен уред за УВЧ терапия.