Остра реакция във Фейсбук на бившият външен министър на България Гергана Паси по повод първите резултати от референдума във Великобритания. Според нея, излизането на страната от ЕС може да предизвика верижна реакция на целия континент.
„Британците избраха Брексит с 51,82%. Една цяла държава, един цял континент са в шок, заради безумието на някои от британските политици. Къде се покриха сега Борис Джонсън, Майкъл Гов и другите, които ще носят историческата тежест на това решение?
 

Лондон, Оксфорд, Шотландия, младите и образованите гласуваха за оставане в ЕС, но това се оказа недостатъчно с близо 4 %. За сметка на това паунда вече падна с 13.15%. Великобритания създава прецедент, който може да придобие ефекта на снежната топка с нарастването на евроскептицизма и популизма. И който ще превърне една от най-модерните и иновативни държави в Европа в по-бедна, по-малко конкурентна и напълно разделена”, написа Паси в социалната мрежа.
 

 
Както БЛИЦ съобщи, според първоначалните резултати, изнесени от британски медии, за излизане от ЕС са гласували около 52% от избирателите при изключително висока избирателна активност – над 80%.
 
ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСКЛУЗИВНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ СЪДБОВНИЯ РЕФЕРЕНДУМ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!