Попълнете търсена ключова дума или фраза

Герой: Млад кардиолог от Пазарджик направи нещо невероятно за денонощие!

https://blitz.bg/obshtestvo/geroy-mlad-kardiolog-ot-pazardzhik-napravi-neshcho-neveroyatno-za-denonoshchie_news708339.html Blitz.bg

Д-р Владимир Иванов е на 38 години и ръководи катетаризационната лаборатория към лечебното заведение

Пазарджик, България 09 Ноем. 2019, 21:10 2375 прочита 3 коментара
Младият кардиолог д-р Владимир Иванов от МБАЛ-Пазарджик е спасил петима пациенти, извършвайки по спешност през последното денонощие коронарна ангиопластика. Болните са били с остър миокарден инфаркт.
 

При спешни ситуации като остър миокарден инфаркт или нестабилна ангина пекторис е важна всяка минута, за да се предотврати голяма некроза и загуба на сърдечна тъкан, като значително се намалява риска от усложнения и от летален изход.
 
Д-р Владимир Иванов е на 38 години и ръководи катетаризационната лаборатория към лечебното заведение.

Лекарят е завършил медицинското си образование в град Есен, Германия през 2007 г., защитава специалност по вътрешни болести и кардиология през 2014 г. също в Германия, а през 2017 г. защитава докторска дисертация към университета в град Бохум, Германия.

През 2018 г. д-р Владимир Иванов се връща в България и по покана на изпълнителния директор д-р Васил Вълчев от тогава работи в областната болница в Пазарджик.

3 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам