Кърджали най-вероятно ще има нов окръжен обвинител. Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет не гласува доверие на Желязко Стефанов да продължи да ръководи Окръжната прокуратура в Кърджали за нов мандат, съобщава 24rodopi.com.
 
Гласуването определи 6 гласа „Против“ и 4 „За“.
 
Двама от членовете на колегията обявили, че не харесват въведения от Стефанов „тотален контрол“ на спрените и отменени актове на районната прокуратура в града.

Според главния прокурор Иван Гешев окръжната прокуратура в Кърджали не е голяма и не би трябвало организирането на работата да представлява трудност. „Проблемите при такава прокуратура, в която всички се познават и могат да си говорят ежечасно, да не са решени, говори, че не са положени достатъчно усилия в тази насока“, обявил Гешев.

Желязко Стефанов има над 16 години стаж в органите на съдебната власт. Последователно е бил следовател в Окръжна следствена служба - Кърджали, прокурор в Районна прокуратура - Кърджали, а от 2009г. е административен ръководител - районен прокурор на РП- Кърджали, а през 2015 оглавява Окръжната прокуратура.