15 души са задържани за 24 часа. Колегите работят. Благоевград и региона е един сравнително спокоен регион. Дейността на тези хора е най-различна. Това са лица, с които се работи и са от активния криминален контингент. Задържани са и назад във времето. Може да има и други арестувани. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод течащата специализирана полицейска акция в Благоевград, която е насочена срещу битовата престъпност.

Попитан за случая със задържането на цяла смяна на граничния пункт "Калотина", той заяви:


"В митницата продължават действията по разследване на случая. Колегите работят много усилено и рано или късно ще стигнем до извършителите. Най-вероятно има бивши и настоящи служители. Никога не забравяме престъпление, независимо, че случаят позатихва - колегите продължават да си работят по него и ще има резултати".

Припомняме, че при спецакция на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура срещу корупцията на граничния пункт "Калотина" бяха задържани 30 служители на митницата и гранична полиция.

В качеството на обвиняеми са привлечени 20 лица за участие в организирана престъпна група, като сред тях е и началникът на митнически пункт "Калотина".

На него е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на ОПГ.

Повдигнати са обвинения на 15 митнически инспектори и на 4 служители на МВР – полицаи от Дирекция "Гранична полиция". Разследването е започнало след подадени сигнали в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР от множество лица - предимно чужди граждани (турски и сръбски), за искани им подкупи при преминаване на граничния пункт.

Пари са искани и от български граждани на влизане в България, в случаите когато превозвали хранителни продукти.