„Уважаеми колеги, благодаря ви сърдечно за положените усилия. Работихте при изключително тежки условия и се справихте професионално. Благодаря и на директорите на ГДПБЗН и ГДГП главен комисар Николай Николов и главен комисар Светлан Кичиков, които бяха на място и се координираха съвместните действия“, с тези думи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски се обърна към пожарникарите от РДПБЗН – Ямбол и Хасково и граничните служители от РДГП – Елхово. Вътрешният министър предаде на колегите си и специалните поздравления от премиера на страната.  

С негова заповед индивидуални награди получиха общо 213 служители на РДПБЗН -Ямбол и Хасково и 61 служители на РДГП - Елхово.  

С думи на благодарност към пожарникарите и граничните полицаи се обърна и главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов. 

„Въпреки предизвикателствата и напрегнатото ежедневие, вие намерихте сили, обеднихте се и се справихте с огромно предизвикателство“, каза той и също благодари на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов за създадената перфектна организация. 

На кратката церемония присъстваха директорът на ГДГП главен комисар Светлан Кичиков, заместник – директорът на ГДПБЗН старши комисар Асен Игнатов, ръководни служители на ОДМВР – Ямбол и Хасково и представители на областните управи.
  
БЛИЦ припомня, че главният секретар на МВР коментира и действията на МВР във връзка с продължаващите нерегламентирани протести„МВР винаги е изпълнявало своите задачи и ще продължава да ги изпълнява. Ние уважаваме правото на всички граждани и реагираме на всеки един от сигналите. Най–важната цел за нас е запазването на гражданския мир“, категоричен бе гл. комисар Ивайло Иванов.

Той подчерта, че независимо от тези ангажименти, от фокуса на министерството не отбягват останалите  задачи, с които структурите са натоварени. 

Само през последния месец благодарение на перфектната работа на криминалистите, включително и командировани служители от ГДНП, са разкрити извършителите на пет убийства. 

Граничните полицаи продължават да изпълняват своите задължения по защита и опазване на границата. Особено напрегната е работата на българо – гръцката и българо – турската граници. Не на последно място, продължава работата на полицейските служители, командировани в момента по Черноморието ни, за обезпечаване сигурността на туристите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!