До искането да бъда отстранен се стигна след посещение на Кирил Петков в кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов. Това обяви главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров.

"Политическият лидер, който посети кабинета, който посети кабинета на министър Стоянов е лидер на "Продължаваме промяната". На всички е ясно как се казва", каза той относно оставката си и потвърди, че става въпрос за Кирил Петков. 

"Петков никога не е имал претенции към моята работа, които да е изразявал пред мен или министър Рашков в онзи период. Не се включвам в схемата, която произтича от записа. Няма как, след като поставих условие на министър Стоянов, че можем да работим в екип при положение, че не бъда въвличат в политически чистки.

Той прие тези условия, но няколко дена след срещата с този политически лидер, мнението му се промени", каза бившият главен секретар.  

"Безпричинно на местата на директори с изключително добри резултати биват назначени хора от други региони - хора, които не познават обстановката", каза още Тодоров.

Преди седмица министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска Тодоров да бъде освободен от поста главен секретар.

Президентът Радев отказа по-рано с мотивите, че предложението за отстраняване на Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР е изцяло политическо и е продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Петров заяви, че оставката му вече е факт. 

"Вече е факт отпреди час, че президентът съгласува оставката и я изпрати към Министерски съвет за решение и издаване на указ", уточни той. 


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук