Колкото повече наближава началото на новата година, толкова повече са и астрологичните прогнози за това каква ще бъде тя. Предстоящата 2023 година ще бъде преходна година в историята на човечеството, предава glasnews.bg.

Светът да се готви за мащабни събития, които коренно ще променят живота на планетата. Това се казва в предсказанията на едни от най-известни гледачи.

Предсказанието на Ванга

Българската ясновидка Ванга в края на 80-те години говори за 2023 г. като за преходна година в историята на човечеството. Според нея през този период светът ще започне процедурата на "прочистване".

Планетата ще бъде разтърсена от тежки климатични промени, конфликти и нови пандемии. Най-тежкият удар за всички нас ще бъде изместването на орбитата на Земята с 4-6 градуса, което ще доведе до природни бедствия.

Що се отнася до международните конфликти, тук Ванга казва следното:

„Големият брат ще дойде в чужда земя и ще вземе това, което му се полага по право. Враговете, дошли от Запада, също ще вземат това, което им е принадлежало от векове.

Мнозина виждат в тези думи процесите, протичащи днес на територията на Украйна. Ако се вярва на Ванга, подялбата на земите изглежда неизбежна с последващото им отхвърляне от страни, които преди това са имали определени права върху тях. Ако Ванга има предвид Русия като „голям брат“, то Полша, Унгария или Румъния могат да бъдат „западни врагове“.

Ванга говори и за новия световен ред, който ще царува на Земята през 2023 г.

"Световното господство на Америка ще приключи след възхода на влиянието на Червения дракон."

Изследователите смятат, че Червеният дракон всъщност е Китай, който активно изгражда икономическа и военна мощ.

7 пророчества на Нострадамус за 2023 г.: Канибали, трета световна война и нов световен ред

Прогнозите на Месинг

Прогнозите на Волф Месинг в много отношения съвпадат с тези на баба Ванга. Той обаче предрича и ново преразпределение на света и конфликти на Изток.

Ако вярваме на прогнозите на Волф Месинг по отношение на Русия, тогава 2023 година ще бележи началото на кризисен период.

Според прогнозите, територията на Русия ще се увеличи през 2023 г., но в същото време Месинг казва, че ще има разширение по странен, но мирен начин, без никакви конфликти. Може би ще е референдум, а може и нещо друго.

В края на 2023 г. смяна на властта в Русия. Вярно, за да се случи това, трябва да съвпаднат няколко фактора, в комбинацията от които самият Волф не вярва особено. Той отбеляза, че новият владетел е „доста нов човек“ в руската политика и не е трябвало да чуваме за него в началото на 2000-те и през 2010-те години.

Предсказанието на Нострадамус

Според прогнозите на френския астролог и лечител Нострадамус, живял през 16 век, през 2023 г. ще се сблъскаме с някаква голяма причинена от човека катастрофа, чиито последствия човечеството може да премахне само с общи усилия.

В същото време големите горски пожари също ще навредят на околната среда, което ще промени местоположението си от Австралия до Бразилия и Аржентина. Според предсказанията на Нострадамус за 2023 г. по това време има вероятност да се разгърнат военни действия срещу организации от ислямския свят, които ще се опитат да нахлуят в нови територии.

Турция ще играе голяма роля в този конфликт, нарушавайки интересите на мюсюлманския свят и най-вероятно започвайки борба срещу арабите.

Астрологът предвиди, че метеорит ще падне върху нашата планета. Поради това нивото на световния океан ще започне бързо да се покачва. Много държави ще пострадат от цунамито и големи градове като Амстердам и Джакарта ще търсят начин да се спасяват.

„Хюриет“: Това са трите най-страшни предсказания на Ванга за 2023 г.

Някои източници също твърдят, че четиристишията на Нострадамус съдържат предсказания, напомнящи сценария на Третата световна война, която трябва да започне в края на 2024 г. с участието на Русия, Китай и Индия от една страна, и САЩ, Япония и Европа от друга. друго. В това се вярва с голяма трудност, освен това Нострадамус не назовава ясни числа и държави.

Левин прогнозира

„Следващата година ще бъде по-лесна от тази. Кризата няма да приключи до 2025 г., но поне ще премине в стабилна фаза. Ядрена война определено няма да има, както няма да има пряк въоръжен конфликт между Русия и Запада. Така че ни очаква напрегнат, но стабилен мир“, категоричен е Михаил Левин - един от най-старите и известни астролози в Русия, ректор на Московската Академия по Астрология.

САЩ да се готвят за...

Според астролога през новата година САЩ очаква сериозна политическа криза, а след 2041 г. Америка ще се върне към политика на изолационизъм и ще се справи с проблемите си. Противно на много прогнози, доларът няма да се срине, но САЩ няма да се върнат на политическата сцена до края на този век.

Русия и Украйна – войната...

„Помирение между Русия и Украйна през 2023 г. не може да се очаква“, предупреди астрологът. През цялата година ще продължи напрегнатото противопоставяне между Москва и Киев, но за Украйна това ще бъде много по-труден период, отколкото за Русия. За украинците 2023 г. ще бъде много трудна, стресираща и дори разрушителна година.

Ядрената война се отлага...

Михаил Левин споменава и за положителни тенденции през следващата година. Според прогнозата на астролога през 2023 г. ще отпадне опасността от военен сблъсък между Русия и НАТО. В същото време големи промени ще се случат на самия връх на властта на Изтока и Запада през годината.

„Нелепите прогнози, че финансовата система на Руската федерация ще се срине без причина, няма да се сбъднат през новата година. Освен това Русия няма да се разпадне нито сега, нито след няколко години, нито дори през този век. Да, икономическата ситуация в страната ни ще бъде трудна в близко бъдеще, но не и разрушителна“, успокои астрологът. „Както през 2023 г., така и през 2024 г. цялата финансова структура на Русия ще започне постепенно да се възстановява“.

„Според астрологичната прогноза 2023 г. ще бъде началото на положителни промени за Русия“, заключи Михаил Левин.

Едно нещо може да се каже със сигурност и то е, че според предсказанията на известни ясновидци 2023 година обещава много промени в света.