Глутница от бездомни кучета нападна 9-годишно дете в Дупница. Само намесата на един съсед предотвратила трагедията.

Майката на 9-годишната Ирена каза, че детето не е спало през нощта от болки. Физически и психически не е добре, отбеляза тя. "Вчера тръгнала до хранителния магазин зад блока и на връщане 4-5 кучета я нападат. Излиза един човек, който я е спасил. Краката й са нахапани целите. Извикахме бърза помощ, откараха я в Спешното и й промиха раните", обясни още майката в телевизионно интервю.

Предстои днес личният лекар на детето да му сложи ваксина срещу бяс. "Кучетата в квартала нападат постоянно хора и коли", твърди тя.

Майката се е обърнала към полицията и общината. Обяснила на дежурния в община Дупница каква е ситуацията и дежурният полицай също се е обадил.
Само преди няколко дни друга жена също пострада след нападение от бездомните кучета. Спаска Китова обясни, че се оправя и раните й зарастват, но уплахът все още е голям. Жалбите и в общината все още нямат отговор.

От община Дупница обясниха, че ще направят проверка по случая. В момента в общината не функционера приют за кучета, той ще отвори след 15 март.