Циганите от кв. Горно Езерово, където от тази сутрин тече акция по събаряне на незаконните къщи, са изградили импровизирана канализация, с която изливали фекалиите в ез. Вая. Това алармираха местни жители, пише Флагман.

Наш репортер откри мястото, на което мръсните води от незаконното гето влизат директно в ез. Вая. Носещата се смрад е неописуема, мизерията с боклуците – също. Там буквално не е за хора! 


Кметът инспектира мястото заедно с териториалния директор на ЦАУ "Възраждане" Магдалена Манолова

Операцията по събаряне на катуна тече и към този час. Багери сриват незаконните постройки, изградени върху общинска земя. Тази сутрин кметът Димитър Николов лично посети мястото, където е извършена инспекция на помпената станция, намираща се на метри от последните бараки. Бургазлии от квартала споделиха, че постройката е постоянен обект на атаки от страна на смуглите индивиди.

До момента броят на съборените бараки е 35 броя. Акцията продължава и всички незаконни къщи ще бъдат изринати, въпреки недоволството на обитателите. Те имали срок за доброволно премахване на обектите, който обаче не са спазили.Циганите обаче се заканиха да построят нови къщи веднага след като багерите си заминат.