Нова версия за показния разстрел на наркобоса Костов разказа в съдебната зала Гочо Гочев по прякор Бургаския. Бившият лейтенант на Стефан Бонев – Сако е добър приятел с убития и е станал пряк очевидец на екзекуцията в Поморие в края на 2015 г., съобщава "Флагман".
Само ден по-рано двамата са освободени от столичния арест, след като са арестувани при спецакция на ГДБОП в наркоквартира в София. Според криминално проявения и осъждан Гочо, на 15 ноември вечерта пистолет е имал не само убиецът Димитър Димитров – Бабата, но и аверът му Недялко Гетов.

„Трима души бяха дошли да убиват Иван, няма как те да са свидетели. Защо Гетов не е сред обвиняемите, той беше с насочен срещу мен пистолет”, каза Гочев.
Той разкри, че докато са вечеряли в „Омара”, забелязали трима души с качулки и наведени надолу глави. Въпреки това продължили да вечерят и едва 10-15 минути по-късно излезли от заведението. „Първоначално не ги разпознахме. Познах само Гетов по телосложението. Иван не е имал оръжие в себе си. Всичко продължи няколко секунди, по-високото момче (Бабата) тръгна към него и започна да стреля. След като Иван падна, той се наведе и продължи да стреля в гърба му. Крещеше – ти ли си големия бос, какво стана сега”, заяви в съдебната зала Бургаския.

Той добави, че след като нападателите избягали, се навел над убития, за да му каже нещо. „Всичко беше в кръв, казах му: Иване, Иване, ставай, Иване, но не реагира”, заяви Гочев.

Той беше конвоиран до Бургас директно от старозагорския арест с белезници и под строга охрана след поредния му арест за наркотици.

Впечатление направи, че на старта на заседанието Бургаския видимо фамилиарничеше с брата на убития наркобос - Стойчо Попов. Двамата размениха няколко думи, като Гочо намигна на Стойчо, а другият го попита дали има нужда от нещо, визирайки явно положението му зад решетките. Подобно поведение противоречи на показанията на Попов, който на предходното заседание заяви, че не познава добре Гочев, въпреки че двамата са били много близки с брат му и са живеели в съседни блокове. 

Очаквайте разказите и на другите свидетели на убийството – аверите на Бабата – Недялко Гетов и Стойчо Казаков, както и на самия Димитър Димитров.