35 лица са разпитани във връзка със задържания снощи при полицейска акция кмет на община Сандански Атанас Стоянов, за когото полицията твърди, че е участвал в схема за купуване на гласове.

До момента няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, заявиха от прокуратурата в Благоевград.

Ето какво се случва с кмета на Сандански, закопчан в изборната нощ

От разпитаните, чиито имена фигурират в намерените списъци, нито един не е признал, че е получил пари, за да гласува за определен кандидат. Много от хората се оказали в чужбина, а други изобщо не са гласували.

Кметът на Сандански, който се прибирал с автомобила си от село Склаве, най-голямото в общината, снощи е бил спрян за проверка.

Полицията е имала оперативна информация за купуване на гласове в района, както и за това, че местни управници участват в схемата.

До пристигането на наблюдаващ прокурор автомобилът на Стоянов е бил запечатан. При обиска и претърсването в жабката на колата са открити няколко плика, а в тях списъци с имена и лични данни на хора, както и пари.

Схемата се заплита: Закопчаха още един кмет от Санданско

Версията на кмета пред органите на реда била, че му е направена постановка, предаде БНР.

В рамките на операцията малко след това е арестуван и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, за когото полицията твърди, че също е участвал в схема за купуване на гласове за конкретен кандидат-депутат, който обаче не е от ВМРО, чиито представители са двамата задържани.

Към момента липсват достатъчно основания за повдигане на обвинения срещу двамата кметове, както и за удължаване на  наложената им мярка за задържане за 24 часа.