На 3 март в София ще се движи атракционна линия с ретро автобуси "Чавдар" и "Икарус" от площад "Орлов мост" до Националния исторически музей.

"Столичен автотранспорт" ЕАД и Сдружение градски транспорт и инфраструктура осигуряват за жителите и гостите на София атракционни курсове от площад "Орлов мост" до Националния исторически музей с реставрираните автобуси "Чавдар 130", "Чавдар 11М4" и "Икарус 280", като пътуването ще е напълно безплатно.

Маршрутът на движение е:

- От пл. "Орлов мост" по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Ген. Гурко", по бул. "Васил Левски", по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", бул. "България" до Националния исторически музей.

- От Националния исторически музей по Околовръстното шосе, бул. "България", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. "Орлов мост".

Линията ще се изпълнява с три автобуса на всеки 20 минути като първото тръгване от Орлов мост ще бъде в 10:00 ч., а последното тръгване от НИМ - в 19:06 ч. Работното време на линията е съобразено с работното време на Националния исторически музей.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук