Нова услуга на Google ще позволи на потребителите да превеждат документи на различни езици. За старта на Google Translation Center съобщава блогът Google Blogoscope. Като преводачи в центъра ще се изявяват както професионалисти, така и любители.
В момента Google Translation Center все още не е достъпен за ползване, а компанията се е фокусирала върху друга своя услуга - Google Translate, която автоматично, без участие на човек, превежда документи.
За да ползват Google Translation Center, потребителите трябва да качат на сайта документ за превод, да укажат езика и да изберат преводач от наличния списък. Преводачът има на разположение всички достъпни инструменти на Google за оперативна работа над документите.

Всеки желаещ може да предложи услугите си като преводач в Google Translation Center. Превеждането на текстовете може да бъде както безплатно, така и платено. Системата ще поддържа 40 езика, но Google не гарантира качеството на превода.
В допълнение, Google Translation Center ще включва и система за търсене на преводи, която ще се стреми да избегне случаите на превеждане на документи по няколко пъти. / TechNews.bg