Утре е последният почивен ден за Великден. И въпреки, че много хора са слели дните си с празниците в началото на май, от пътната агенция са готови със специални мерки за облекчаване на трафика. Камионите отново ще бъдат спрени от 14 до 20 часа вечерта.

На много места движението се затруднява от ремонтите. На магистрала „Тракия” те са на виадуктите на 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. На магистрала „Хемус” също се извършва реконструкция на няколко съоръжения, предава Нова телевизия.

началото на великденските празници се оказа изнервящо за мнозина. причината – ремонтите, които заради своята спешност нямало как да бъдат отлагани.

„Както на това съоръжение, така и на останалите на „Тракия” и „Хемус” се извършват ремонти, които са абсолютно необходими, част от тях са тежки ремонти – по долно, по горно строене, подмяна на настилка, ремонти, които не се извършвани дълги години”, обясни инж. Иван Василев от АПИ.

От 10 часа тази сутрин до 10 във вторник на „Тракия” и „Хемус”, ще има по две ленти за всички прибиращи се към софия, дори в отсечките с ремонти.  От пътната агенция обясняват, че работата по основните пътища ще продължи поне още два месеца. но през летния сезон пътуването по магистралите ще бъде по-лесно. „Правим всичко възможно, там където технологията позволява и да не се наруши качеството, преди активния летен сезон да освободим тези съоръжения”, обясни инж. Василев.

Междувременно, шофьорите трябва да внимават и с контрола за винетките. Само за един ден, един екип спира между 150 и 200 автомобила. От въвеждането на електронните винетки, проверяващите са наложили глоби и такси на неизрядните шофьори на стойност 570 000 лева.