Срещу подсъдимия Любомир Петров от пловдивското село Сухозем е повдигнато обвинение за това, че на 11.09.2020 г. в с. Бегово, умишлено е умъртвил Красимира Куковска, жената, с която е живял на съпружески начала, като убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел. Това съобщават от пловдивския Окръжен съд.

БЛИЦ разговаря с Дочка-бабата на жертвата, която живее в Хисар. Измъчената жена и днес през сълзи каза, че не може да превъзмогне загубата на чедото си, готова е докрай да  се бори за дълги години затвор на убиеца. 

Делото е насрочено за разпоредително заседание на 17 март от 10 часа.

Припомняме, че повод за зверството стана скандал между Любомир, когото Красимира изгонила седмици преди това от дома си. Роднини, приятели и близки на жертвата още преди тя да си отиде многобройно са й повтаряли, че Любомир е с нея с користна цел, заради богатството, наследено от починалите й родители. Бащата Делко е имал хиляди площи обработваема земя с рози, жито, слънчоглед.

Арендаторът имал голямо стопанство с много работници. За съжаление майката на Красимира преди няколко години загинала пред катастрофа, а след това от болест я последвал и мъжът й.

Още докато бил жив Делко, Красимира забременяла от Любомир. Делко настоявал дъщеря му да се раздели с него, казал, че ще отгледат бебето сами. За користните цели на 21-годишния младеж непрестанно говорили и близките, но момичето било непреклонно-било влюбено.

После бащата починал, а Красимира родила и второ дете. Тя поела бизнеса на баща си и се справяла добре. Любомир обаче, вместо да й помага, непрестанно мързелувал, изнудвал Красимира за супер скъпи коли, часовници, екскурзии.

Тормозел работниците, тормозел и любимата си. Стигнало се до там, че момичето притеснено започнало да споделя с братовчедката си, че ако Любомир продължава да харчи така, ще стигнат до просешка тояга. 

След като Красимира изгонила бащата на децата си, той правил непрестанни опити да се върне. Вече станало ясно, че той има любовници. Младата жена също вече имала приятел. Малко преди фаталния инцидент била на море с него. Майката на Любомир се обаждала на снаха си и я заплашвала, че ако до седмица не се съберат със сина й, ще я унищожи, е споделяла младата жена с баба си.

На 11 септември 2020 г. Любомир прострелял в дома й с въздушна пушка в сърцето младата жена. Първоначално инсценирал неволен инцидент. Твърдял пред пристигналата лекарка, че е намерил жена си мъртва. Докторката направила оглед и констатирала малка дупчица около сърцето. Веднага се обадила в полицията. Пред хисарските полицаи Любомир заявил, че таке е заварил жена си.

След това е твърдял, че без да иска е стрелял, понеже се скарали и сборичкали. След дълги разпити той си призна за убийството, но твърдеше, че е станело случайно. В крайна сметка разследването доказа, че зверството е извършено нарочно. Любомир Петров е обвинен в умишлено убийство. 

Двете малки деца на Красимира и Любомир се отглеждат от майката на обвиняемия. Баба Дочка не спира да плаче и да се надява на справедливост. Но каква може да е тя, след като чедото ми е в гроба, ридае отчаяната жена. 

В село Бегово, където живееше жертвата, не спират да тъгуват за младата майка, която си е отишла по техните думи, заради алчността на Любомир и семейството му. Местните и семейството на Красимира искат най-малко 20 години затвор за убиеца.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ