Дали от ранното ставане, или от самата природа, журналистите масово бълваха лапсуси в репортажите по случай 6 май, видя БЛИЦ.

Някои проявиха толкова нелепо поведение, и блеснаха с такива безумни коментари, че станаха за смях пред зрителите, които заляха мрежата с вълна от възмущения.

Днес централна тема в предавания беше тържественият парад, с който българската армия отбелязва професионалния си празник. И bTV, и Нова телевизия непрекъснато правеха преки включвания ту от площад "Княз Александър Първи", ту от авиобаза „Граф Игнатиево”, за да покажат на зрителите си атмосферата от тържественото събитие. 

Може би и заради това предаванията изобилстваха с гафове, лапсуси и тъпи изказвания. На няколко пъти bTV блесна с лафове от сорта на „Тези красавци скоро ще бъдат в небето” (малко след като зрителите видяха какво се случва в в база „Враждебна”, откъдето излетяха  хеликоптерите Ми-24, Ми-17 и Кугър), както „Поли, много ти отива тази машина” (обръщение на Жени Марчева към репортерката, която се беше качила на един от танковете, които ще преминат по жълтите павета).Лошо впечатление направи, че от вълнение репортерите не са успели да запомнят имената на събеседниците си и непрекъснато ги прекръстваха.

Неуместните изказвания продължиха и в обедната емисия на bTV. В пряко включване от Националния военноисторически музей, където със специална програма се отбелязва Денят на храбростта и празника на Българската армия, репортерка на медията показа най-голямата атракция в музея – огромния казан, пълен с боб чорба, от която всеки посетител може да опита. След кратко интервю с един от военнослужещите, който се навърташе край казана, журналистката го попита дали и той ще се нареди на опашка, за да опита чорбата. А след това му отправи кратък съвет да внимава с пушката, защото наоколо имало много хора. 
 
Жестока изцепка направи и репортерката Миа от Нова телевизия, която се опита да интервюира мелнишкия епископ Герасим. Духовното лице опита да обясни ритуала по осветяване на знамената, при което Миа изцепи: "Със светена вода ли ще се освещава? " "Ами... Да, както винаги", същиса се епископът. "Ама... винаги ли е със светена вода?", не се спря тя. Странно е по какъв друг начин може да протече едно освещаване, смаяха се наши читатели.

Нейната колежка Велина Сашева от същата телевизия пък, палаво се усмихваше на униформените: "Възползвайте се, днес всички войници са по-достъпни от всякога", подкани тя зрителите.

Лора Крумова от своя страна не остана по-назад в безумията, изръсвайки "че България била попаднала под "османско величество". 
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!