Вчера стана ясно, че в Софийския централен затвор е избухнал масов бой, а в последствие и напрежението е ескалирало. Ставаше въпрос за побой между приближени на осъдения за убийството в наркокомуната в Белмекен Красимир Димитрашков и хора на осъдения за грабежи Върбан Борисов – Боксьора.

Най-вероятната версия за напрежението зад решетките е дрога. По-специално разпределение на териториите за пласиране на наркотици в затвора.

Най-често зад решетките се използва хероин, а употребата му е в пъти по-голяма, отколкото в някои от столичните райони, твърди bTV.

Междувременно стана ясно, че изобретателни приятели на пандизчиите се опитали да вкарат наркотика зад решетките, използвайки дрон, но униформените предотвратили това.

Преди минути стана ясно, че вчерашното меле за разпределението на дрогата зад решетките, се е случило докато пандизчиите се разхождали на свеж въздух. Късали са разпределителните мрежи, млатили са се повсеместно и са използвали щанги, лостове и други фитнес уреди.

Има няколко леко пострадали затворници, но не и надзиратели. Все пак униформата на един от тях е скъсана, но това са всичките поражения за надзирателите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!