Бащата на момичето настоява обвиненията срещу него да се докажат

Няма липси от дарителските сметки, открити за лечението на Мануела Горсова. Такова мнение изрази в предаването „Пропаганда” на Дарик  радио Красимир Горсов, баща на пострадалото момиче при катастрофата със световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски. По думите на Горсов, той не е подписвал обвинителния акт. „Не съм чел обвинителния акт, разписах някакви документи, бях с адвокат Христов, не знам може и това да е обвинителният акт”, посочи бащата на пострадалата при катастрофата Мануела Горсова. Красимир Горсов обясни, че няма липси от сметките на дарителите, превели пари за лечението на момичето в израелска клиника. Той направи този коментар във връзка с това, че бе хванат да играе в столично казино с парите от дарителсите сметки и при проверка се оказа, че доста от парите ги няма. В момента всичко е в процес на уточняване, имам повдигнати обвинения, всяко едно, от които трябва да се докаже. Аз имам само едни страхове, които са свързани с дъщеря ми и нямам притеснение от нищо друго”, отбеляза Горсов. „Ако нещо липсва в дарителските сметки аз ще си понеса наказанието, но според мен няма да излязат липси, нека да изчакаме да излезе мнението на прокурора. Аз нямам никакви притеснения от това дело”, добави Красимир Горсов. Според него има много хора, които му вярват, че не е взел тези пари и такива, които не се интересуват дали ги е взел или не. Бащата на Мануела посочи, че може да не се наложи да се събират още пари за лечението на Мануела.
Красимир Горсов изрази и мнението си за създадената през седмицата фондация „Ангели в беда”. По думите му той е решил спонтанно, без да се консултира с никой, че няма да участва в тази фондация. Той каза, че не иска хората да се смята, че тя е създадена за Мануела или, за да си изчисти той името, но увери, че ще продължи да помага на фондацията.
Майката на Мануела Горсова заяви в телефонен разговор за Дарик от Израел, че дъщеря й се чувства по-добре и изрази убедеността си, че тя ще оздравее. Диана Горсова има надеждата, че кампанията по набирането на средства ще продължи, но заяви че не знае колко са в момента парите по дарителските сметки. Тя подчерта, че на всеки три месеца би трябвало да се превеждат пари за лечението на Мануела. „Днес е срещата, която се прави на три месеца, на нея специалисти ще видят как въврат нещата с Мануела и какво ще бъде занапред”, сподели Диана Горсова. Съпругата на Красимир Горсов добави, че в момента не работи и, че не получава пари от никъде. На въпрос дали би подкрепила продължаването на кампанията за Мануела, Диана Горсова отговори така: „Да, на мен много ми се иска да продължи тази кампания, аз знам, че един ден тя ще благодари на тези хора”.
Преди дни Софийската районна прокуратура повдигна обвинение за злоупотреба с доверие срещу Красимир Горсов. Той е обвиняем за това, че не изразходвал по предназначение сумата от 130 770 лева. Районният прокурор на София Александър Налбантов заяви, че ако не се съберат нови доказателства, прокуратурата ще внесе обвинителен акт в съда. /БЛИЦ