Дръзка авторка на грабеж над възрастна жена е задържана от криминалисти и полицейски инспектори от РУ-Пазарджик . Вчера следобед 80-годишната К.Ж. от село Мало Конаре била нападната пред входната си врата от млада жена. В суматохата грабителката дръпнала от ухото на старицата златна обеца и избягала.
След получаване на сигнал за случилото се били предприети незабавни действия от страна на служители от сектор „Криминална полиция” и местните полицейски и младши-полицейски инспектори. Те задържали 39-годишната С.К. от същото село. Спрямо нея е образувано полицейско производство. Още две жени са установени като извършителки на кражби. През август миналата година неизвестен проникнал в паркиран на улица в село Черногорово лек автомобил „Опел”. Шофьорката му С.Б.- 24г. от същото село се простила със смартфон. В резултат на няколкомесечно разследване криминалистите установили, че автор на кражбата е съселянката и М.М.- 41г.

Вчера в хранителния магазин на А.Д.- 30г. от Септември била извършена кражба. Използвайки наличието на клиенти и ангажираността на продавача 43-годишната А.И. от същия град „напазарувала” хранителни продукти на обща стойност около 120 лева. След като била разобличена крадлата върнала доброволно стоките. Спрямо двете жени са образувани полицейски производства. Двама водачи са задържани в ареста през изминалото денонощие.