Установено е грубо нарушаване на собствеността на Природен парк (ПП)"Странджа", след проведен обход и инспекция в района на село Младежко, съобщиха от дирекцията на парка.

"След проведен обход и инспекция на служителите на ДПП "Странджа" на територията на с. Младежко по маршрут "Извори и пещери на река Младежка" - заслонът, пещерите, Кулата и Замъкът - установихме грубо нарушаване на собствеността на парковата дирекция.

Както ще видите от снимките, които ви предоставяме, заслонът е станал жертва на "писатели". Табелите поставени от ДПП "Странджа" и ДГС "Звездец" също са изрисувани или разбити. Парапетът към подхода за една от основните пещери почти изцяло е унищожен и преминаването е изключително рисково и опасно.

Служителите на дирекцията, съвместно в колеги от ДГС "Звездец" започнаха незабавна работа по възстановяването на парапетите и мостчетата, подмяна на табели, почистване на боклуци.

За пореден път апелираме посетителите, гости на парк "Странджа". Молим ВИ - пазете гората и горското имущество! Пазете чистота!  Природата е дом за всеки един от нас!, се казва в изявлението на Дирекция на Природен парк "Странджа"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук