Група ромски бандити тероризира столичен квартал, пребива до кръв наред. Последната им жертва е ученик на 16 години. За това разказва сестрата на момчето.
Тя споделя историята си и във Фейсбук:
 

"Искам да споделя с вас какво се случи снощи към 21.00 часа с моя 16-годишен брат на път към вкъщи. Три момчета от ромски произход го спират на ъгъла на нашия блок с молба за запалка и брат ми им отговаря най-нормално, че няма. В следващия момент и тримата започват да го налагат зверски.
 
За щастие от спирката някой е забелязал случващото се и се е развикал и те са побягнали. Детето е със супер големи цицини по главата и цялото му лице е подуто. Освен това циганите са го свалили на земята и са го ритали зверски. В момента братчето ми е в Прирогов по спешност с травма на бъбрека. Не знам в какъв свят живеем, но най-ужасното е, че извършителите ще си останат безнаказани защото са неизвестни."
 
В един от коментарите под поста й във Фейсбук мъж разкрива, че също е попадал на ромската група, която била съставена от деца.
 
"Това е една групичка, която от известно време се навърта по квартала, те са на възраст около 13-15 години и винаги ходят по трима, четирима, понякога и повече. Пазете се особено след 21 часа, тъй като тогава те излизат и по възможност прибирайте децата си, ако ходят на тренировки или нещо друго. Най-честият им номер е: „имаш ли запалка" или „колко е часът”. Съветвам ви да носите в себе си някакво средство за самозащита, примерно лютив спрей, тъй като те наистина са опасни и пребиват хората без капка жал и после ги обират, ако някой не ги види и не се разбягат."