Фейсбук трябва да положи усилия, за да оправдае и възстанови доверието, което потребителите са й дали. Гарантирането на личното пространство онлайн не е само задължение на законодателните институции, но и на компаниите, които трябва да прилагат законите. Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на двустранна среща с вицепрезидента на технологичния гигант Facebook и ръководител на отдела Newsfeed Адам Мосери, съобщава "Дарик".

"Очаквам Фейсбук да се придържа към европейския регламент за лични данни (GDPR) не само в Европа, но и по света", добави българският евродепутат. По думите й от голямо значение в случая е и дигиталната грамотност на обществото.
 
„Технологичният талант на България е на световно ниво, а страната ни е сред водещите в региона по отношение на среда за развитие на стартъпи“, заяви пред Мосери евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

„Дигиталното общество се развива с бързи темпове и иновациите са ежедневие, но има и много уязвими точки, именно затова работя за по-ясни правила, както за бизнесите, така и за потребителите", коментира Майдел.
 
Като член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в Европарламента, Ева Майдел работи за облагородяването на бизнес средата в Европа и улесняването на потребителите при търсенето на правата си, особено при извършването на онлайн и международни покупки. Евродепутатът от ГЕРБ е докладчик за групата на ЕНП по основополагащи за дигиталния единен пазар актове - Директивата за услуги с дигитално съдържание, Регламента за неприкосновеност за личното пространство онлайн и Регламента за преносимост на онлайн услуги (т.нар. роуминг за онлайн абонаменти).