Зимата чука на вратата. Парното вече е пуснато, но то невинаги е достатъчно, за да направи домът ни уютен. Пък и е скъпо удоволствие.

Идеята да отоплявате апартамента си с фурна е тривиален начин да се сдобиете с допълнителна топлина. С помощта на един прост метод можете да убиете два заека с един куршум, защото приготвянето на вечерята може да повиши температурата в жилището ви.

Как да отоплите жилището си с фурна, колко топлина можете да спечелите от нея и как да го направите безопасно.

Топлина

Електрическите уреди, както е добре известно, отделят топлина. Въпреки че през последните няколко години имаше силно технологично развитие, благодарение на което уредите отделят по-малко от нея, отколкото в предишни години, все още можете да разчитате на топлинни печалби, идващи от тях.

Тези параметри са общодостъпни и например прахосмукачка с мощност 200 W, работеща в продължение на 15 минути, ще отдели 50 W топлина. Как изглежда това при отопление на апартамент с фурна? Ако приемем, че нашият уред се нуждае от максимална мощност от 3000 W, то за един час печене топлинните печалби на фурната са 1450 W.

Отоплението с фурна може да направи чудеса и да намали сметките ви за отопление. Просто оставете вратата на фурната открехната след печене. Ако не затворите фурната веднага, топлината ще се разпространи в кухнята и близките стаи.

Отоплението на апартамент с фурна е начин за "безплатно" отопление. Кавичките не са случайни, тъй като електрическият уред се нуждае от енергия, за да работи, която трябва да се заплаща. Въпреки това отоплението с фурна е начин за получаване на топлина от други уреди, използвани за приготвяне на храна.

Опасност

В основата на работата на всяка фурна е много високата температура, която може да достигне до 240 градуса по Целзий. Ето защо отоплението на дома ви с фурна може да бъде още по-опасно, ако вкъщи има малки деца или домашни любимци. Отворената врата може да причини сериозни изгаряния, затова достъпът до нея трябва да бъде обезопасен.

Отоплението на жилището с фурна е решението, което трябва да изберете, след като сте приключили с печенето. Не се препоръчва обаче да отоплявате апартамента с газова фурна.

Преди всичко нейният пламък представлява опасност от пожар, от една страна, а от друга - необходимост от проветряване на помещенията. Силно ви съветваме да не използвате този метод на отопление.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук