Десислава Радева се чувства нормално след операцията. Това заяви в ефира на "Неделята на Нова тв" вицепрезидентът Илияна Йотова. 

"Служебен кабинет ще има, ако всички други възможности се изчерпят. Силно се надявам, че това не е така", каза заместничката на Румен Радев. 

"Президентът говори за служебен кабинет, доколкото това е негово конституционно задължение. Готови сме за всяка една ситуация", заяви тя. 

Десислава Радева е приета по спешност в болница

Йотова призна, че се чуди защо Борисов толкова много се страхува от това да има служебен кабинет. 

"Той каза, че се е оттеглил от всичко, но всъщност все още е премиер, както и лидер на ГЕРБ. Той просто искаше да даде лични обяснения. Да, ясно е, че има План за възстановяване и развитие, въпросът е защо не беше представен и защитен по-рано", запита Йотова. 

„Притесняват ме заложените цели. Можете ли да си представите, че до 2024 година ние се надяваме 50% от българското население да е компютърно грамотно и 35% от икономиката да бъде цифровизирана?

Оттам нататък четирите стълба нямат политическо послание, няма отговора на въпроса каква е България в 2021 година и къде искаме да стигнем след 4 години.

Събирани са различни експертни мнения, поизтупани са малко папките от различни министерства, това е натоварено в тези страници. Надявам се, че ще се намерят грамотни и разумни хора, които после да го поправят”, заяви Йотова.

Според нея Планът все пак трябва да бъде внесен в рамка и навреме, но след това да бъде редактиран.

"Подкрепата на БСП стана официална от вчера, но ние я имаме от много време", смята тя.

На въпрос дали Корнелия Нинова използва нея и Радев като спасителен пояс Йотова отвърна: "Тя вчера, след близо 3-часово обсъждане, признава, че е било грешка, че не са ни подкрепили по-рано".

"Десислава Радева се чувства нормално след операцията. Чухме се. Пожелавам й бързо възстановяване", завърши Йотова.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!