Премиерът на България Бойко Борисов продължава с инспекциите и проверките. След визитата си в завод за военни коли в Самоков министър-председателят провери ремонтирания път Самоков-Дупница. С него е и заместник-министърът на благоустройството Николай Нанков и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Пътят е дълъг 33 километра. Разделен на два участъка. Ремонтиран е с европейско финансиране и национално съфинансиране. Малко над 26 милиона лева. Изцяло е рехабилитиран", каза Нанков. 

Това е най-прекият път към Тракия, без да влизат в София, добави Борисов. Нанков допълни, че това е част от трасе номер 8. 

Към Боровец ще бъдат оправени пет големи свлачища, но като приключи зимния сезон, съобщи още Нанков. 

По време на проверката покрай големите държавни мъже премина човек, бутащ колело. Премиерът го попита, дали пътя му харесва. "Добре, е. Без грешка", отговори човекът. "Да си ми жив и здрав", отвърна му премиерът. 

В този момент човекът с колелото тръгна да пресича пътя, а премиерът изрази опасения за неговата безопасност и му каза: "Леко, леко, идва кола! Ще те сгазят, бе, човек". 

Пресичащият обаче не се спря и отиде до Борисов, за да му стисне ръката. Човекът разкри, че се казва Васко. "Слушай да ти кажа. Аз не съм от ГЕРБ обаче искам да ти кажа "браво", "идеално", "без грешка", "всичко е точно". Браво! Моят треньор навремето викаше: масло масло!", каза още Васко. С ремонта на 33-километровия път между Самоков и Дупница продължаваме да изпълняваме нашия ангажимент за изграждането на коридор №8 на българска територия. Рехабилитираната отсечка значително ще улесни достъпа до курортните селища Боровец и Паничище, както и до различните културно-исторически обекти в района, написа по-късно премиерът.

Участъкът от Дупница до границата със Софийска област е основно ремонтиран, има нова асфалтобетонова настилка и възстановено отводняване, нови мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Общата стойност на проекта е близо 28 млн. лв., от които 19 млн. лв. са европейско, а 9 млн. лв. са национално финансиране.