В предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия маркетинг експертът  Оля де Карденас, журналиста Сибина Григорова и Ирина Тенчева коментираха ситуацията в Украйна.

Оля де Карденас, заяви, че Путин постави Европа пред война и така си гарантира покачването на цената на петрола. Не е сигурно, че санкциите се отнасят до Газпром.

"Германия и Италия лобират доставките на газ да останат извън мерките, които се налагат срещу Русия. Никой от европейските лидери не нарече случващото се инвазия, много се пазят от тази дума. Разнопосочността на изказванията от страна на САЩ, предизвика повдигане на вежди. Тези области не доставят за САЩ", посочи Карденас.

"Русия спечели хибридната война", каза Сибина Григорова. "В това хората да бъдат разделяни се печели много. Сега Украйна е лошо място за живеене и инвестиции. Най-богатите украинци си тръгнаха. А хората си търсят работа другаде, даже България предложи на ИТ специалисти да работят у нас", изтъкна журналистката.

От своя страна Ирина Тенчева, остро заяви: "Зад тези глупашки цифри седи някой човек". Война, криза, сепаратисти не са съществени за човешкия живот. Консуматорите на медии заместиха един страх с друг и избирам да го мисля когато дойде."