Тежка катастрофа е станала преди минути край Враца, съобщава BulNews. Товарен микробус с трима души се е размазал в ТИР. 
Врачански "Фиат Дукато" се движел от село Борован към Девене. Изневиделица в тъмното пред него се появила каруца, която не била обозначена с никакви светлоотразителни знаци.

Шофьорът на буса ударил рязко спирачки, при което загубил контрол над возилото. То се завъртяло, отскочило и се ударило с дясната си страна в идващ насреща ТИР "Скания" с монтанска регистрация, превозващ дърва.

Сблъсъкът е бил толкова силен, че звукът от него се чул чак в селото.
Истинско чудо е, че шофьорът и двамата му спътници са извадени живи, тъй като "Фиат"-ът е напълно размазан от удара в голямата машина.

Две линейки, две пожарни и полиция извършили спасителна операция. Тримата мъже са извадени изпод смачканите ламарини и вече са откарани към болница.

Единият от ранените е в тежко състояние, но жив. Проверка с дрегер установи, че шофьорът на камиона не е употребил алкохол.

По неофициална информация в буса пътувал около 40-годишен жител на Криводол, който се занимава с коне. Най-вероятно и спътниците му са от същото градче. В момента пътят е частично затворен, като колите се отбиват през полето.