Когато куче разпознава мирис на дадено местопроизшествие не е доказателство, което съдът признава. Това заяви главният прокурор Иван Гешев във връзка със случая с изчезването на дупничанина Янек Миланов.
 

„Започнаха проверки на множество обекти и заведения. Прокуратурата ще обобщи резултатите. Това е рутинна дейност. Приоритет е дейността и бизнесът на обвиняемия Капанов", добави Гешев.

Няма как да кажа какви са доказателствата по случая с Капанов и изчезналия Янек. Има няколко досъдебни производства. Едното е касаещото изчезналото лице. Там работи огромен ресурс на МВР", добави той.

"Претърсваха се 120 кв. км. Този периметър ще бъде разширен, това е огромна работа, която изисква огромен технически и физически потенциал. Уверявам всички граждани на Дупница, че се прави всичко възможно", добави той.

На въпрос дали има надежда за откриването на Янек Миланов, Гешев отвърна, че разследващите няма да се откажат, докато не разберат какво се е случило.

„Не мога да кажа защо е говорено за студени досиета. Извършва се все пак проверка на стари случаи. Гледа се дали има изградени през годините местни зависимости. Не искам да кажа нищо за колегите от Дупница. Когато не може примерно в САЩ да се справи щатската полиция, идва федералната. И тук сега правим така", заяви Гешев.

"Бяха засегнати хора, които се смятаха за недосегаеми. На вас ли да казвам, че в малък град има хора, които са съученици, бивши колеги и т.н. Поел съм ангажимент към брата на изчезналото лице и ще следя лично този случай", заяви Гешев.

"Това дело ще се работи колкото време трябва и с какъвто ресурс трябва. Ще се осигури, ако има застрашени лица, тяхната безопасност. Лично съм ангажиран. Имаме бюро за защита на свидетелите", каза главният прокурор. 

"Знам, че има липса на доверие. Не мога да реша всички проблеми, но ще се постарая за този случай и тези местни зависимости да бъдат прекъснати до някаква степен", каза той.