Бащата на починалата Деница Такева - дългогодишният журналист от БНТ Иван Такев, скърби за нея в емоционална публикация във фейсбук профила си:

"Изминаха 40 тягостни дни без нашата Деничка звездичка! Това дете беше погалено от бога да озарява със своето сияние и присъствие! Може би и затова бог толкова бързо я прибра при себе си!

Там където влезеше, всичко около нея сияеше! Не случайно казват, че името предопределя човека.! Същество, което търсеше любов и същество, което щедро даряваше любов!

Същество, което беше родено за лидер, което не се спираше пред никакви трудности и с неизчерпаем оптимизъм ги преодоляваше. Същество отдадено на духовността и науката! Такава беше моята, нашата Дени.

Според езотериците, слер 40-я ден материалната жизнена сила на Душата се разпада, тя се освобождава от етерната обвивка и се превръща в малка светеща точка.

Големината на точката зависи от духовното развитие на човека. Колкото по-развит в духовен план е един човек, толкова по-голяма е неговата светлина. Но тази светеща точка е жива.

Душата обитава друго пространство, наречено Астрал. Душата под формата на светеща точка, има свои сетива и разум. Вярвам в казаното от нейния египетски приятел Мохамед, че тялото може да си тръгне, но душата остава завинаги!
 
Не съм езотерик, но вярвам, че в небосвода ще грее нашата звездичка! Грей ярко в небосвода наша звездичке. Твоят неукротим дух и интелект ще бъдат винаги с нас. Безкрайно те обичаме и ще те носим в сърцата си!".  
 
В продължение на години Деница подпомага с дейността си развитието и популяризирането на египтологията у нас и насърчава взаимоотношенията между София и Кайро.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук