Иван Татарчев е в кома. За живота на бившия главен прокурор се борят специалистите от ултрамодерната реанимация на Военно-медицинска академия. Той бил закаран там преди няколко дни от Военния санаториум в Банкя.
Там екипи от рехабилитатори се опитали да възстановят болния след тежка неврохирургична операция. През цялото време до него неотлъчно била сестра му. Оперативната интервенция била извършена в специализирана клиника в „Пирогов", но по-късно Татарчев бил преместен във ВМА.
През първите дни в санаториума в Банкя известият юрист очевидно започнал да се възстановява след тежката болест. Неочаквано обаче състоянието му се влошило, сам той трудно разбирал какво се случва с него.
От 19 февруари 1992 г. до 19 февруари 1999 г. Иван Татарчев заема длъжността главен прокурор на България. Преди това е работил като адвокат. От 1958 до 1962 г. е бил лишен от правото да упражнява професията си по политически причини. 78-годишният Татарчев е от известен български род, свързан с борбите за национално освобождание. /Frognews.bg