Екипите на столична община са в готовност да посрещнат зимните дни. Проходими са и пътищата към Витоша, където от вчера се обработва според изискванията за планински път. Това заяви пред БНТ директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов.

По неговите думи ако не изпълняваме написаните разпоредби за почистване пред входа и търговските обекти, той се закани, че на недобросъвестните граждани ще бъдат налагани глоби.

Фишът, който те ще получат, ако не са хванали лопатите и изчистили, е в размер на 50 лева.

Екипите на снегопочистващите фирми третират и почистват всички пътища в столицата, така че сутрешният трафик да бъде интензивен при зимни условия.

Към водачите на МПС-та Ивайло Иванов се обърна с думите, да бъдат изрядни, да карат със зимни гуми, и внимателни на пътя докато шофират.

Очаква се скоро и екипите да влязат в малките улици на София, ако не са затруднени от паркирали автомобили. Но има подходяща техника, уверяват от снегопочистващите фирми.

Въпреки това Иванов каза, че има забележки към снегопочистващите фирми.

"По отношение на спирките на масовия градски транспорт, подходите към улиците. Все пак има още време, видях, че се работи, но ако не се справят, съответно ще има наложени санкции".

За непочистена спирка глобата е 2000 лв., уточни Ивайло Иванов, директор на столичния инспекторат.