Лекарката от столичната Спешна помощ, която издъхна преди дни, е била заразена с коронавирус. Това е потвърдено чрез PCR анализ, съобщи вчера секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Междувременно станала готови и резултатите от аутопсията, съобщава „Телеграф“.


Неочакван обрат със смъртта на д-р Нели Пандова

Те също безспорно доказват, че д-р Нели Пандова е била носител на инфекцията, а коронавирусът е открит в белите ѝ дробове.

Спекулациите около смъртта на 61-годишната лекарка се появиха, след като стана ясно, че тя е изписана от столичната болница „Св. Анна“ след два отрицателни теста.

Д-р Нели Пандова е хоспитализирана, тъй като е развила пневмония. Впоследствие обаче състоянието ѝ се подобрило. Когато се прибрала у дома, д-р Пандова дори изпратила есемес на свои колеги, в който споделила, че се чувства добре и диша леко.

Край на спекулациите: Д-р Нели Пандова е починала от...

Миналата събота обаче състоянието ѝ внезапно се влошило. Още с пристигането ѝ в „Александровска“ се наложило лекарката да бъде интубирана. В продължение на 45 минути колегите ѝ от болницата се борили за живота ѝ. Въпреки усилията им д-р Пандова е издъхнала в Спешния център на лечебното заведение.

Тя е втората жертва на коронавиуса в бяла престилка, след като по-рано почина 43-годишната д-р Илиана Иванова от болницата в Сливен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!