Аудиозапис с фрапиращи обиди към деца. Този път грубото отношение се разиграва в детската градина на софийското село Мирково. Няколко седмици, след като тръгнал на детска градина, малкият Йордан станал неспокоен и често плачел.
„На 21 ноември, към 16 часа го взехме със синина по бузата”, разказва Радка Илиева - майка на Йордан, цитирана от Нова телевизия.

Родителите се усъмнили в насилие от учителката му, защото детето им не искало да ходи там. На следващия ден му сложили записващо устройство в елечето.

„Къде отиваш ти, бе? Няма да лъжеш, че ти се пикае. Какъв е този сопол, че го ближеш. Като говоря аз, няма да говориш с мен, разбра ли?”, се чува на записа.

„Крайно грубо отношение. Навежда го явно за ухото, защото се чува от записа и детето започва да плаче. Чуваха се шамари, не знаем дали е било към нашия син, но след като го видяхме със синината. Сигурно към него е било това нещо”, разказва Радка.
 

Майката взима детето от детската градина същата сутрин и подава жалба.

Вече повече от месец 2-годишният син на Радка не посещава детската градина. Срещаме се с учителката Таня Иванова на работното й място. Пускаме й записа на родителите.

„Аз мисля, че това не съм аз и може би нещо е преправен този запис. Не съм обиждала нито едно дете, никога, по какъвто и да е повод”, категорична е детската учителка Таня Иванова.

Директорът на детската градина вече е подала сигнал до прокуратурата, за да изясни случая.

„Има си компетентни органи, които ще кажат доколко е истина този запис и доколко не е и коя част е истина”, коментира Пепа Узунова, директор на детска градина „Дора Габе”.

”Радвам се, че синът ми е толкова малък и тези неща ги забравя и няма да ги помни, за да оставят, каквато и да е травма”, казва Радка.

Засега през деня за малкия Йордан се грижи неговата баба.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!