Най-нетърпеливите любители на морето вече са по плажовете на родното Черноморие, съобщава Plovdiv24.bg. Както може да се очаква, на юг туристите в момента са повече - там и температурата на въздуха, и тази на водата са с една идея по-високи.

Тази година през юни се очаква средната месечна температура в Източна България да бъде около климатичната норма, а в Западна - около и под нормата. За месечната сума на валежите изгледите са да бъде около и над нормата. През повечето дни от първото десетдневие въздушната маса над страната ще е неустойчива, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Температурите ще са по-ниски от обичайните за периода. В началото на второто десетдневие се очаква период с предимно слънчево време и относително по-малка вероятност за краткотрайни следобедни валежи. Около средата и през втората половина от десетдневието отново се повишава вероятността за чести валежи, придружени с гръмотевици на повече места в страната.

Температурите ще са близки, но в по-голямата част от страната все още по-ниски от нормите. Изгледите за третото десетдневие са да има по-продължителни периоди със слънчево време в по-голямата част от страната и на по-малко места да има превалявания.

Засега, по-голяма вероятност за синоптични обстановки с валежи на повече места има в самото начало и около средата на периода. Температурите ще се повишат и ще са близки до нормите.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук